%0 Journal Article %T بررسی اثر مهارکنندگی عصاره ارقام گندم روی فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز گوارشی سوسک کلرادو %J تحقیقات آفات گیاهی %I دانشگاه گیلان %Z 2322-2409 %A برزویی, احسان %A بندایی, علیرضا %A مسلمی, علی %D 2013 %\ 02/19/2013 %V 2 %N 4 %P 15-26 %! بررسی اثر مهارکنندگی عصاره ارقام گندم روی فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز گوارشی سوسک کلرادو %K سوسک کلرادو %K آنزیم آلفا-آمیلاز %K عصاره ارقام گندم %R %X سوسک برگ­خوار سیب­زمینی(Coleoptera:Chrysomelidae) Leptinotarsa decemlineata(Say)، آفت کلیدی سیب­ زمینی در سراسر جهان می­ باشد. باتوجه به اثرات نامطلوب کاربرد آفت­ کش­ های شیمیایی در کنترل این آفت، نیاز به روش­ های جایگزینی برای کنترل این آفات اجتناب­ ناپذیر است. بنابراین هدف ازمطالعه حاضر بررسی اثر عصاره پروتیینی ارقام گندم روی آنزیم آلفاآمیلاز سوسک کلرادو می­ باشد. برای استخراج آنزیم از حشره و عصاره پروتیینی ارقام گندم به ترتیب از آب­ مقطر و NaCl 1/0 مولار استفاده­ شد. نتایج نشان داد که عصاره ­پروتئینی استخراج ­شده از گندم توانایی بالایی برای مهار آنزیم آلفاآمیلاز سوسک کلرادو دارد. سنجش فعالیت آمیلاز در حضور 5 غلظت مختلف از عصاره گندم رقم افلاک و ام­ وی­ هفده، یک روند مهار وابسته به غلظت را نشان­ داد. میزان فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز با استفاده از غلظت­ های 17، 5/8، 25/4، 125/2 و 0625/1 میکروگرم پروتئین عصاره­گندم رقم ام­ وی­ هفده به ­ترتیب 18/30، 74/45، 74/48، 32/58 و 72/60 درصد نسبت به فعالیت آنزیم در غیاب مهارکننده (شاهد) بود. نتایج نشان ­داد که رقم افلاک اثر کمتری در مهار فعالیت آنزیم نسبت ­به رقم ام ­وی­ هفده دارد. در بررسی اثر اسیدیته بر قدرت مهارکنندگی عصاره ­پروتئینی گندم نشان ­داد که بیشترین مهارکنندگی آنزیم در حضور بالاترین غلظت مهارکننده در اسیدیته 5 مشاهده شد. بررسی اثر عصاره روی فعالیت آنزیم در ژل نشان­ داد که شدت باند شاهد در حضور غلظت­ های مختلف از هر دو مهارکننده گندم تغییرکرد و این تغییررنگ باندها وابسته ­به غلظت عصاره استفاده­ شده بود. %U https://iprj.guilan.ac.ir/article_1178_e6e1bbb4043053f86874bdf9cd9493ee.pdf